Afval scheiden – 3 handige tips

15 mrt 2023

drv-aandebak-jongens-gooien-afval-weg

Het kan best lastig zijn om in 1 keer al het afval goed te scheiden. Zeker als u in het dagelijks leven druk bent met werk, school of de kinderen. U heeft de intentie om ervoor te zorgen dat het afval in de goede bak of zak belandt. Maar in de praktijk blijkt dat allemaal wat ingewikkelder.

Zó scheidt u gemakkelijker uw afval

Hieronder 3 praktische tips die u zeker een heel eind op weg gaan helpen!

Tip 1 – Plaats uw bakken en zakken op een route die u vaak loopt

De makkelijkste manier om goed te scheiden? Zorg er voor dat het u zo min mogelijk moeite kost. Hang bijvoorbeeld de zak voor het plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken op een plek waar u iedere dag vaak langs loopt. Loopt u iedere avond naar de schuur om etensresten in de GFT-bak te gooien? Hang de zak voor plastic er dan gewoon naast. Dan hoeft u voor het sorteren van plastic geen extra ommetje te maken. Dat maakt het wel zo makkelijk!

Tip 2 – Inventariseer wat u in een week weggooit en maak een lijstje met waar alles in moet

Lijstjes helpen! Zoek met deze site uit waar alles wat u in een week weggooit precies in gesorteerd moet worden. En maak er een lijstje van. Hang het lijstje op een zichtbare plek in de keuken. Elke keer als u wat weggooit, zoekt u op het lijstje op in welke bak of zak het hoort. En na een tijdje weet u dat gewoon uit uw hoofd, makkelijk zat!

Tip 3 – Print de afvalkalender uit en hang ‘m op

Op onze afvalkalender pagina kunt u de afvalkalender voor iedere kern ophalen en uitprinten. Hang deze op in de keuken of een andere plek waar u veel komt. Dan weet u altijd precies wanneer welk afval wordt opgehaald. Zo mist u geen ophaaldag meer!

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima