Over de campagne

Samen aan de bak!

drv-aandebak-hans-loopt-met-roze-container-achtergrond

Afval scheiden is goed voor het milieu. Het is ook gunstig voor de hoogte van de afvalstoffenheffing. Het restafval kunnen we nóg beter scheiden. Daarom gaan we samen aan de bak! En met de praktische tips en informatie op deze website kan dat met meer gemak. Zo kunnen we samen het afvalscheidingspercentage verder verhogen. Dat is goed voor nu en voor later.

Afval scheiden begint thuis

De route naar minder restafval begint bij hoe je thuis het afval scheidt. En dat maken we graag makkelijker. We kunnen ons voorstellen dat het goed scheiden van afval gepaard gaat met vragen. Welke verpakkingen mogen er bijvoorbeeld in de zak voor PMD? Wanneer wordt de container voor het papier opgehaald? Op deze vragen en meer geven wij u graag antwoord.

Meer grondstoffen, minder schade voor het milieu

Afval verbranden is slecht voor het milieu. Bovendien kost het verbranden van sommige soorten afval behoorlijk wat energie. Dat is zonde, want veel soorten afval kunnen gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen. Dat houdt ook in dat er minder verbrand hoeft te worden. En dat is een stuk beter voor het milieu.

De campagne ‘Aan de bak’

De campagne is een initiatief van gemeente de Ronde Venen. Meer informatie over onze gemeente? Kijk dan op de website.

drv-logo-op-grijs

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima