Afvalcontainer aanvragen

Kapot, kwijt of vaak overbodig?

drv-aandebak-oud-papier-opgehaald-door-suez-mijdrecht

Vraag een afvalcontainer aan als uw container kapot of kwijt is. De containers hebben twee verschillende volumes. Is uw container bijna nooit vol? Kies dan voor een kleiner exemplaar.

Belangrijk! Laat uw restafvalcontainer chippen

Alleen containers met de juiste chip worden nog geleegd. Heeft uw restafval container nog geen chip? Vraag die dan via onderstaande knop aan.

Waar zit mijn chip?

Als uw container gechipt is, ziet u vrijwel altijd een kleine witte sticker met een 7-cijferig getal op de deksel. Dit getal is het chipnummer. De chip zelf kan op een tweetal plaatsen zitten. Heeft uw container een ‘’chipnest’’, dan zult u aan de voorkant van de containerrand een rood of geel stukje plastic aantreffen waarin de chip zich bevindt. Heeft uw container geen nest, dan is de chip vaak onder de containerrand aangebracht. In dat geval zult u bij het omdraaien van de container een klein oranje/rood of geel rondje bevestigd zien in de rand.

chip onderkant
chip voorkant

Extra container 

Heeft u toch meer afval dan dat er in uw container past? Het is mogelijk om een extra afvalcontainer aan te vragen. Het aanvragen van een extra container is gratis. U betaalt wel voor de extra restafvalcontainer. De tarieven staan onder het kopje tarieven.

Gechipte containers

Vanaf januari 2024 legen we alleen containers die een chip hebben. De chip is niet om te kijken wanneer de restafvalcontainer aan de weg staat maar als controle voor het volume (groot of klein) van de container zodat u het juiste tarief betaalt. Containers die geen chip hebben legen we ook niet meer. Heeft u nog geen chip? Neem dan contact op met de gemeente.

Kapot of kwijt 

Is uw afvalcontainer kapot gegaan? Dan repareren wij deze. Is uw container verdwenen? Vraag dan een nieuwe container aan.  

Tarieven

Hieronder vindt u de tarieven voor de afvalstoffenheffing 2024 bij gebruik van een grote of kleine restafvalcontainer.

Tarieven afvalstoffenheffing voor 2024:

  • Tarief 140 liter restafval: €278,40
  • Tarief 240 liter restafval: €378,40
  • Extra 140 liter restafval: €204,20
  • Extra 240 liter restafval: €306,30

 

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima