Afvalcontainer aanvragen

Kapot, kwijt of vaak overbodig?

drv-aandebak-oud-papier-opgehaald-door-suez-mijdrecht

Vraag een afvalcontainer aan als uw container kapot of kwijt is. De containers hebben twee verschillende volumes. Is uw container bijna nooit vol? Kies dan voor een kleiner exemplaar.

Kleinere container 

Als u een kleinere container aanvraagt dan betaalt u in 2023 nog uw huidige tarief. In 2024 betaalt u voor het volume van uw minicontainer. U betaalt dan niet meer op basis van een een- of meerpersoonshuishouden maar op basis van de grootte van uw restafval minicontainer. Een kleine restafvalcontainer (140 liter) wordt € 100,- goedkoper dan een grote restafvalcontainer (240 liter). Hiermee belonen we onze inwoners die beter afval scheiden. Dit is wel zo eerlijk en eenvoudig. We legen de container 1 keer in de 3 weken.

Extra container 

Heeft u toch meer afval dan dat er in uw container past? Het is mogelijk om een extra afvalcontainer aan te vragen. Het aanvragen van een extra container is gratis. U betaalt wel voor de extra restafvalcontainer. De tarieven staan onder het kopje tarieven.

Gechipte containers

Vanaf januari 2024 worden alleen containers die een chip hebben geleegd. De chip is niet om te kijken wanneer de restafvalcontainer aan de weg staat maar als controle voor het volume (groot of klein) van de container zodat u het juiste tarief betaalt vanaf 2024. Containers die geen chip hebben legen we dan ook niet meer. Heeft u nog geen chip? Neem dan contact op met de gemeente.

Kapot of kwijt 

Is uw afvalcontainer kapot gegaan? Dan repareren wij deze. Is uw container verdwenen? Vraag dan een nieuwe container aan.  

Tarieven

Hieronder vindt u de tarieven voor de afvalstoffenheffing 2024 bij gebruik van een grote of kleine restafvalcontainer. De genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van besluitvorming rondom de afvalstoffenheffing. De gemeenteraad besluit hier eind 2023 over.

Tarieven afvalstoffenheffing (onder voorbehoud) voor 2024:

Tarief 140 liter restafvalcontainer €278,40
Tarief 240 liter restafvalcontainer €378,40
Tarief extra 140 liter restafvalcontainer €204,20
Tarief extra 240 liter restafvalcontainer €306,30

 

 

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima