Tips
Nieuws, verhalen, tips en meer!

Lees al het nieuws en interessante informatie over afvalscheiding! Zo gaan we samen voor een schonere gemeente!
Jacqueline Lakerveld doet haar best zo goed mogelijk afval te scheiden
“Ook lege medicijnstrips en doppen van melkpakken worden bij ons gescheiden”
Gemeente start campagne om afval nog beter te scheiden
Vanaf 1 januari 2024 betaalt iedereen in De Ronde Venen afvalstofheffing op basis van een kleine of grote restafvalcontainer. Op deze manier beloont de gemeente inwoners als ze afval goed scheiden en zo min mogelijk restafval aanbieden. Daarnaast leegt de gemeente ook alleen nog maar gechipte containers. Dit maakt het afvalbeleid eenvoudiger en eerlijker voor alle inwoners van De Ronde Venen. Om inwoners hierover te informeren start de gemeente vanaf 1 mei 2023 een campagne over het beter scheiden van afval.
Kees van Vliet verdient zakcentje met scheiden oud ijzer
“Kijk twee keer voordat je iets weggooit. Misschien is het wat waard?!”
Sandra Beers is groot fan van wasbare luiers
Sandra Beers (39) woont samen met haar vriend en hun twee zoons. Haar jongste zoon zit nog in de luiers. Wasbare luiers. “Ik zie het als een sport om minder afval te produceren”, stelt Sandra. “Met wasbare luiers is daarin grote winst te behalen.”
Tweemaal per dag raapt Leo het zwerfafval in Mijdrecht
“Opbrengst statiegeld gaat naar goede doelen”
Zó ging ik mijn afval beter scheiden
Ik moet iets bekennen. Toen ik tot voor kort nog bij mijn ouders in huis woonde, was ik eigenlijk niet zo bezig met het scheiden van afval.
Afval scheiden – 3 handige tips
Het kan best lastig zijn om in 1 keer al het afval goed te scheiden. Zeker als u in het dagelijks leven druk bent met werk, school of de kinderen. U heeft de intentie om ervoor te zorgen dat het afval in de goede bak of zak belandt. Maar in de praktijk blijkt dat allemaal wat ingewikkelder.
Waarom scheiden we afval?
Het grootste deel van de geschiedenis was de hoeveelheid afval die door mensen ontstond, nietig door de lage bevolkingsdichtheid. Daarnaast was bijna alles wat mensen bezaten of gebruikten biologisch afbreekbaar. Dat gaf dus geen last voor het milieu. Veel zaken, zoals gereedschappen of meubels werden van generatie op generatie opnieuw gebruikt.