Tips

Nieuws, verhalen, tips en meer!

drv-aandebak-vader-zoon-sorteren-afval-papier

Lees al het nieuws en interessante informatie over afvalscheiding! Zo gaan we samen voor een schonere gemeente!

25 sep 2023

Tweemaal per dag raapt Leo het zwerfafval in Mijdrecht

“Opbrengst statiegeld gaat naar goede doelen”

Lees het verhaal
18 sep 2023

NME Centrum De Woudreus in actie tegen afval

Afval, het begin van iets nieuws. Dat is één van de belangrijke overtuigingen van NME Centrum De Woudreus in Wilnis. Het gelijknamige project voor scholen vertelt het verhaal van ons afval en het belang van goede afvalscheiding. Daarnaast heeft het NME Centrum een voorbeeldfunctie en streeft zij ernaar zo min mogelijk afval te produceren bij haar activiteiten. Ook ondersteunt en coördineert zij de grote groep vrijwilligers die zwerfafval raapt. En zo is de afvalcirkel rond.

Lees het verhaal
31 jul 2023

“Kleinere container wordt stimulans om afval nóg beter te scheiden”

Joanne Freeve, raadslid voor D66, woont samen met haar man en twee zoons in Wilnis. Ze vindt afvalscheiding belangrijk, maar kiest ook regelmatig voor praktisch. Met de komst van de kleinere afvalbak wil zij daar verandering in brengen. “Dan móeten we wel beter scheiden.”

Lees het verhaal
17 jul 2023

Jan Geijtenbeek is groot voorstander van afval scheiden

Jan Geijtenbeek woont samen met zijn vrouw. In hun tweepersoons huishouden blijft nauwelijks restafval over omdat zij hun afval heel goed scheiden. “Wij hebben nu nog een grote grijze container, maar die zit nooit halfvol”, zegt hij. “Kom maar door met die kleine bak, dan gaan we ook minder betalen. Alle beetjes helpen.” 

Lees het verhaal
10 jul 2023

Oude spijkerbroeken wegdoen? Nee! Shirley maakt er kussenhoezen, schorten en tassen van

Een wereld zonder afval. Hoe geweldig zou dat zijn? Producten worden niet meer weggegooid maar krijgen een tweede leven. Shirley Elward uit Mijdrecht draagt hier op kleine schaal aan bij door oude spijkerbroeken een nieuw leven te geven met haar naaimachine. Ze redt het afval van de enorme kledinghopen en maakt schorten, tassen, vlaggenlijnen, yoga-attributen en kussenhoezen.

Lees het verhaal
06 jul 2023

Voor leerlingen Daltonschool De Windroos zit afvalscheiding in hun systeem

Verantwoordelijkheid is een van de pijlers van Daltonschool De Windroos in Mijdrecht. Daar hoort ook verantwoordelijkheid voor de eigen leefomgeving bij. Al vanaf de kleuterklas leren de kinderen over het belang van afvalscheiding. “Wat thuis kan, kan op school toch ook?!”

Lees het verhaal
02 jul 2023

Wim Stam ziet afvalscheiding als een sport

De dochters van Wim Stam zijn het huis uit. Dat betekent dat hij nu weer een tweepersoons huishouden heeft. In dat huishouden wordt het afval uitstekend gescheiden: papier, glas, gft, PMD en nog een heel klein beetje restafval. “Mijn vrouw en ik hebben al een kleine container voor restafval en zetten die niet eens elke ronde aan de weg. Dat gaat makkelijk!”

Lees het verhaal
27 jun 2023

Voor kunstenares Angelique Streefkerk is afval een bron van inspiratie

Wanneer is iets afval? Dat is een interessante vraag. Het creatieve brein van kunstenaar Angelique Streefkerk uit Vinkeveen slaat aan op de gekste voorwerpen. Zo gaan een versleten zeildoek en kartonnetjes van de beschuitrol niet zomaar bij het afval, maar worden creatief verwerkt tot een kunstwerk.

Lees het verhaal
Laad meer

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima