Tips

Nieuws, verhalen, tips en meer!

drv-aandebak-vader-zoon-sorteren-afval-papier

Lees al het nieuws en interessante informatie over afvalscheiding! Zo gaan we samen voor een schonere gemeente!

16 apr 2024

Afval ambassadeur Gitte Bennink

Gitte Bennink woont samen met haar man en 2 katten alweer 26 jaar met heel veel plezier in Vinkeveen waarvan 24 jaar aan de Bloemhaven. Ze werkt als R&D Executive Assistent bij het internationale hoofkantoor van AkzoNobel aan de Zuidas in Amsterdam. Daarnaast is ze in haar werk ook actief op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

In haar vrije tijd maakt ze kunst (schilderijen en beelden) en wandelt, skiet, supt en rent ze graag in de natuur, ze houdt van koken en leest dagelijks in het Spaans. Sinds 2018 is ze ook actief met zwerfafval opruimen.

Bekijk het nieuws
25 mrt 2024

Landelijke Opschoondag groot succes in De Ronde Venen

Overal in De Ronde Venen staken vrijwilligers op zaterdag 23 maart de handen uit de mouwen voor de Landelijke Opschoondag. Met dit initiatief spoort NL Schoon ieder jaar mensen in heel Nederland aan om zwerfafval op te ruimen. Verspreid over de gemeente werden verschillende opruimacties georganiseerd. Naast veel vrijwilligers hielpen ook diverse raadsleden, burgemeester Divendal en wethouders Anja Vijselaar en Cees van Uden mee om hun eigen buurt vrij van zwerfafval te maken.

Bekijk het nieuws
16 feb 2024

Helpt u ook mee uw omgeving schoon te houden?

In onze gemeente zijn er meer dan 200 inwoners maar ook leerlingen van scholen en kinderdagverblijven, kerkleden, werknemers van bedrijven actief om een stukje schoon te houden. Zij nemen hun afvalgrijper mee op hun (dagelijkse) wandeling, bijvoorbeeld in de pauze of als ze de hond uit laten. Wilt u ook ambassadeur worden en een gratis afvalgrijper ontvangen? Meldt u dan aan bij nmederondevenen@odru.nl.

Bekijk het nieuws
25 sep 2023

Tweemaal per dag raapt Leo het zwerfafval in Mijdrecht

“Opbrengst statiegeld gaat naar goede doelen”

Lees het verhaal
18 sep 2023

NME Centrum De Woudreus in actie tegen afval

Afval, het begin van iets nieuws. Dat is één van de belangrijke overtuigingen van NME Centrum De Woudreus in Wilnis. Het gelijknamige project voor scholen vertelt het verhaal van ons afval en het belang van goede afvalscheiding. Daarnaast heeft het NME Centrum een voorbeeldfunctie en streeft zij ernaar zo min mogelijk afval te produceren bij haar activiteiten. Ook ondersteunt en coördineert zij de grote groep vrijwilligers die zwerfafval raapt. En zo is de afvalcirkel rond.

Lees het verhaal
31 jul 2023

“Kleinere container wordt stimulans om afval nóg beter te scheiden”

Joanne Freeve, raadslid voor D66, woont samen met haar man en twee zoons in Wilnis. Ze vindt afvalscheiding belangrijk, maar kiest ook regelmatig voor praktisch. Met de komst van de kleinere afvalbak wil zij daar verandering in brengen. “Dan móeten we wel beter scheiden.”

Lees het verhaal
17 jul 2023

Jan Geijtenbeek is groot voorstander van afval scheiden

Jan Geijtenbeek woont samen met zijn vrouw. In hun tweepersoons huishouden blijft nauwelijks restafval over omdat zij hun afval heel goed scheiden. “Wij hebben nu nog een grote grijze container, maar die zit nooit halfvol”, zegt hij. “Kom maar door met die kleine bak, dan gaan we ook minder betalen. Alle beetjes helpen.” 

Lees het verhaal
10 jul 2023

Oude spijkerbroeken wegdoen? Nee! Shirley maakt er kussenhoezen, schorten en tassen van

Een wereld zonder afval. Hoe geweldig zou dat zijn? Producten worden niet meer weggegooid maar krijgen een tweede leven. Shirley Elward uit Mijdrecht draagt hier op kleine schaal aan bij door oude spijkerbroeken een nieuw leven te geven met haar naaimachine. Ze redt het afval van de enorme kledinghopen en maakt schorten, tassen, vlaggenlijnen, yoga-attributen en kussenhoezen.

Lees het verhaal
Laad meer

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima