Grofvuil
Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. Denk bijvoorbeeld aan een bank, stoel of vloerbedekking. Breng uw grofvuil weg naar 1 van de afvalbrengstations. Zijn de spullen nog goed bruikbaar? Dan kunt ze ook naar de kringkoop brengen. Zo maakt u iemand anders nog gelukkig met de spullen.
Bent u niet in staat om uw grof huisvuil zelf naar het afvalbrengstation te brengen? Tegen betaling halen wij het vuilnis bij u op. Maak een afspraak voor het ophalen van het grofvuil via de website van de gemeente. U mag maximaal 1 kubieke meter huishoudelijk afval of een halve kuub bouw- en sloopafval per week aanbieden. Dit kost € 34,-. Zet dit afval ’s ochtends voor 7.30 uur aan de openbare weg.
Klein chemisch afval
De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Dit doen wij omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding komt. Denk aan lege batterijen, accu’s, verfpotten, resten schoonmaakmiddelen of olieproducten. U levert klein chemisch afval in bij de afvalbrengstations.
Glas
Glas gooit u in verschillende de glasbakken. Deze glasbakken zijn verdeeld in wit (kleurloos) en groen glas. Bruin glas is voor al het glas wat niet wit of groen is. Schoonschrapen, omspoelen of afwassen is niet nodig.
Asbest
Een bijzonder soort afval is asbesthoudend afval. Meestal is het bouw- en sloopafval. Maar soms komt asbest ook voor in oude huishoudelijke materialen, bijvoorbeeld plantenbakken, vlamverdelers of vloerzeil.
Asbest is schadelijk voor de gezondheid. Daarom gelden voor het inzamelen strenge regels, u kunt alleen asbest(houdend) materiaal aanbieden na een geaccepteerde sloopmelding. Asbesthoudend materiaal mag u nooit aanbieden als huishoudelijk afval. Voor asbesthoudend afval doet u een sloopmelding via www.omgevingsloketonline.nl. Doe dit voordat u het uit elkaar gaat halen of verwijderen. U kunt alleen op afspraak bij het afvalbrengstation Mijdrecht terecht voor asbest, asbesthoudend en asbest lijkend materiaal.
Oud papier
Oud papier wordt opnieuw gebruikt. Daarom zamelen we het papier apart in. Bied het oud papier en karton aan via uw papiercontainer. Of breng het naar een papiercontainer bij een vereniging, of een afvalbrengstation.
Afvalbrengstations
In De Ronde Venen zijn er 2 afvalbrengstations waar u uw afval kunt brengen. Wilt u afval brengen? Neem dan uw afvalscheidingspas mee om toegang te krijgen. Door deze controle zorgen we ervoor dat alleen inwoners uit onze gemeente hier hun afval kunnen brengen, dat is wel zo eerlijk. Bent u uw afvalscheidingspas kwijt? Vraag dan een nieuwe aan. Dit kost € 15,70. Wij blokkeren dan uw oude pas.
Openingstijden
Op feestdagen zijn de afvalbrengstations gesloten. Buiten de feestdagen kunt u op de reguliere openingstijden terecht bij de afvalbrengstations.
Afvalbrengstation Abcoude
- Woensdag: 09.00 – 11.00 uur
- Woensdag: 13.00 – 15.00 uur
- Zaterdag: 13.00 – 16.00 uur
Afvalbrengstation Mijdrecht
- Maandag: 09.00 – 12.00 uur & 12.30 – 16.00 uur
- Dinsdag: 09.00 – 12.00 uur & 12.30 – 16.00 uur
- Woensdag: 09.00 – 12.00 uur & 12.30 – 16.00 uur
- Donderdag: 09.00 – 12.00 uur & 12.30 – 16.00 uur
- Vrijdag: 09.00 – 12.00 uur
- Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur & 12.30 – 16.00 uur
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van de gemeente.