Charlotte stimuleert huisgenoten om afval beter te scheiden

25 jun 2023

Charlotte Evers - DRV aan de bak

Charlotte Evers uit Vinkeveen is gek op de natuur. Ze vindt het belangrijk om goed te zorgen voor haar omgeving en voor onze aarde. Daarom probeert zij met kleine stappen haar leven te verduurzamen. En niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van haar huisgenoten. Charlotte woont namelijk bij Amerpoort en stimuleert haar huisgenoten om afval beter te scheiden.

Een duurzame wereld. Dat is best een lastig begrip. Wat is het precies? En, op welke manier kun je hier als inwoner aan bijdragen? Charlotte ontdekte het in een boek over duurzaamheid, wat zij cadeau kreeg met kerst. “In dat boek staat wat je thuis kunt doen om voor onze aarde te zorgen. Daar wilde ik wel mee aan de slag gaan.” 

Allereerst leerde Charlotte nog beter letten op het scheiden van haar afval. “Zelf deed ik dat al best wel goed, maar nu hebben we ook in onze gezamenlijke woning meer verschillende afvalbakken staan zodat we ook met elkaar het afval kunnen scheiden”, vertelt zij. “Binnenkort mag ik een presentatie geven aan mijn huisgenoten om hen meer te vertellen over duurzaam leven. Als we dat met elkaar doen, kunnen we nog veel meer bereiken.”  

Het scheiden van afval is niet het enige wat Charlotte geleerd heeft. “Nu kies ik vaker voor producten met een sticker van 35% korting”, zegt zij. “Die producten moet je vandaag of morgen gebruiken omdat ze anders over de datum zijn. Ik vind het belangrijk om juist deze producten te kopen omdat ik voorkom dat ze weggegooid worden. Dat zou namelijk helemaal zonde zijn; dan is het voor niets geproduceerd. Nu kan ik er nog van genieten én is het beter voor mijn portemonnee.” 

Vlees eten

Charlotte weet ook dat het eten van vlees een grote impact heeft op het milieu. “Daarom kies ik steeds vaker voor vleesvervangers”, zegt zij. Ook bij het kopen van chocopasta, pindakaas en boter let zij goed op. “Dan kijk ik of er geen palmolie in verwerkt is…” 

Strandjutten

En dan terug naar het afval. De bewoonster van Amerpoort stoort zich enorm aan zwerfafval. “Als ik op vakantie op de Waddeneilanden ben, ga ik altijd strandjutten’’, zegt Charlotte. “We nemen een tas mee en stoppen daar al het afval in dat we onderweg tegengekomen. Het is echt verschrikkelijk wat je dan allemaal vindt! Het zou toch ontzettend fijn zijn als dat niet allemaal meer in een natuur terechtkwam. Laten we dus ons afval netjes weggooien. En als je dat al doet, is het een kleine moeite om het ook gelijk te scheiden!” 

Deze website gebruikt analytische cookies om het gebruiksgemak te vergroten.

Prima